theatergroep max305 html

Unite Revolution Slider 2

Produktie Het Verscholen Dorp 2017-2018

Bezig met de voorbereiding voor onze nieuwe voorstelling en samen met de boswachter een prachtige route door het Vierhouterbos op weg naar Het Verscholen Dorp. Het is nauwelijks voor te stellen dat meer dan 80 mensen hier ondergedoken waren. Toch op het laatste moment op 29 oktober 1944 is het dorp ontdekt. Een vader en een kind, een vader, moeder en een zoon, een oudere man en ook de Oud-Indiëstrijder Max Gompes en zijn vrouw Kaatje hebben het niet gered en zijn uiteindelijk gefusilleerd. De plek vraagt om diep respect. De natuur geeft een beetje troost. Ieder jaar wordt hier op 4 mei een herdenkingsdienst gehouden samen met de nabestaanden van de slachtoffers en de verzetsstrijders.

 

 

Xpert Scroller

19401945

19401945

overgave

overgave

sjaal

sjaal

brother

brother

japan view

japan view

knil

knil

schuld

schuld

verlangen

verlangen

×

Waarschuwing

JFile: :lezen: Kan het bestand niet openen: https://fbrss.com/feed/4585b5ecc8bf4f1915656948fafa540a77acd053.xml?me
×

Bericht

Failed loading XML...
Failed loading XML... attributes construct error Couldn't find end of Start Tag rss line 1 Extra content at the end of the document

MAX305 in Den Haag

Inhoud van de voorstelling
MAX305 is een theatervoorstelling die gaat over erkenning, keuzevrijheid en moed. Dochter Esje gaat op zoek naar haar Indische roots en vindt een oude  fotoalbum en een brief.. Dan komen de herinneringen van vader Max soldaatnummer 305 tijdens WOII in  Nederlands-Indië en het Hiroshima-kamp opnieuw tot leven. Overlevings-strategiën zoals het Indische zwijgen en relativerende humor worden zichtbaar en dwarsverbanden worden gelegd met het verhaal van de naoorlogse generatie. Het laat zien hoe emoties de mindset en perceptie van realiteit beïnvloeden en leiden tot absurditeit. Hiermee wordt ook een signaal afgegeven naar thans levende  percepties over oorlogsgeweld en de gevolgen ervan in onze huidige samenleving.
 

sigplus