theatergroep max305 html

Unite Revolution Slider 2

Produktie Het Verscholen Dorp 2017-2018

Bezig met de voorbereiding voor onze nieuwe voorstelling en samen met de boswachter een prachtige route door het Vierhouterbos op weg naar Het Verscholen Dorp. Het is nauwelijks voor te stellen dat meer dan 80 mensen hier ondergedoken waren. Toch op het laatste moment op 29 oktober 1944 is het dorp ontdekt. Een vader en een kind, een vader, moeder en een zoon, een oudere man en ook de Oud-Indiëstrijder Max Gompes en zijn vrouw Kaatje hebben het niet gered en zijn uiteindelijk gefusilleerd. De plek vraagt om diep respect. De natuur geeft een beetje troost. Ieder jaar wordt hier op 4 mei een herdenkingsdienst gehouden samen met de nabestaanden van de slachtoffers en de verzetsstrijders.

 

 

Xpert Scroller

19401945

19401945

overgave

overgave

sjaal

sjaal

brother

brother

japan view

japan view

knil

knil

schuld

schuld

verlangen

verlangen

×

Waarschuwing

JFile: :lezen: Kan het bestand niet openen: https://fbrss.com/feed/4585b5ecc8bf4f1915656948fafa540a77acd053.xml?me
×

Bericht

Failed loading XML...
Failed loading XML... attributes construct error Couldn't find end of Start Tag rss line 1 Extra content at the end of the document

Het nagesprek

Beschrijving doelstelling Stichting Max305

  • De voorstelling wil met podiumkunsten verzwegen oorlogsherinneringen koppelen met ons dagelijkse doen en laten en verbinden met actualiteiten die nu in onze samenleving afspelen.Door het gesprek kunnen spanningen, die het zwijgen oproept, vrij komen en erkenning vinden.
  • De betovering van het theater Max305 wil met podiumkunsten van de 21ste eeuw de culturele erfenis van het koloniale verleden verbinden met de psychische, sociale en genetische erfenis die in het dagelijks leven nog steeds een rol speelt.
  • Sociaal doel: met het georganiseerde nagesprek wordt het theater een platform voor het interactieve sociale contact waarin verzwegen herinneringen voor alle leeftijdscategorieën met een hapje en een drankje bespreekbaar gemaakt kunnen worden.  Actuele spanningen die hun bron hebben in de verzwegen herinneringen komen hiermee vrij en vinden erkenning.

 

sigplus